tangregulering_old

Livslang retention med holdebøjler, dit forløb efter din tandregulering. 

 Når man har fået reguleret sine tænder, vil man som regel blive afsluttet med holdebøjler. Disse skal hjælpe dine tænder med at gro fast i den nye position, som vi har efterladt dem i.

Vi anbefaler at du livslangt beholder dine holdebøjler, som du fik efter endt bøjlebehandling. Kroppen vil ændre sig livslangt, og det vil dine tænder også. Men så længe du anvender dine holdebøjler, er der mindre risiko for at dit bid ændrer sig.

Det kan tage lang tid for dine tænder at gro fast, derfor følger vi alle vores patienter i et år med fire kontroller, efter endt bøjlebehandling. 


Retentionstråde / retainer

En retainer er en lille metaltråd, der bliver limet på bagsiden at dine fortænder i over og / eller underkæbe. De skal hjælpe dine fortænder med at gro fast i den nye position de er efterladt i. Man kan ikke se dem ”ude fra” og trådene ligger som en fast del på tænderne, uden den er til gene for tungen.


Hvordan passer jeg min retainer.

Vi anbefaler daglig renhold med tandbørstning samt brug af tandstikker. Især en retainer i underkæben kan samle meget tandsten, fordi der ligger en stor spytkirtel lige under tungen, der producerer meget spyt.

En retainer er kun limet på bagsiden af dine tænder. Den er altså ikke boret fast i tanden, og derfor er den hyppigste årsag til at en retainer går i stykker også afbidninger.

Hvis din retainer går i stykker er det vigtig, at du opsøger en specialtandlæge, så den ikke bliver sat forkert på dine tænder.retainer-metal-tråd-tænder-holde-bøjle-fyn


 

Gennemsigtig holdebøjle – Duran eller Essix, kært barn har mange navne.

Sammen med en retainer får man ofte også en aftagelig holdebøjle efter endt tandregulering. Denne skal anvendes på daglig basis i starten, og allerede efter en måned vil man kunne begynde i en langsom nedtrapning.

Holdebøjlen skal også hjælpe dine tænder med at gro fast i den rigtige position. Man kan måske betragte den som en gipsarm. Vi anbefaler at du beholder din duran livslangt, og at efter nedtrapning regelmæssigt sikre dig at den passer.


Hvordan holder jeg min holdebøjle ren?

Din bøjle skal børste morgen og aften, med vand fra vandhanen og en blød tandbørste. Vandet må ikke være varmt, da det kan deformere din bøjle. En gang om ugen anbefaler vi, at du renser den med eddike/protese rens eller børster den i håndsæbe/ opvaskemiddel.

Når din bøjle ikke er i munden bør den altid være i den medfølgende æske. 

 

Retentions forløb efter endt bøjle behandling

Når du har fået reguleret dine tænder følger vi dig i et år. Det gør vi for at sikre at dit sammenbid bliver stabilt og at der ikke er tænder der rykker på sig. Du skal altid medbring dine holdebøjle når du kommer til dine kontroller. 


holde-bøjle-retention-nat-tandregulering-fyn

 Du kan mange flere eksempler på holde bøjler og retentionstråde på vores sociale medier.

 


      Slide3          Slide2

Specialklinik for tandregulering

Østergade 15

5492 Vissenbjerg Fyn

Telefon 88 80 26 66

kontakt@tandcenter.dk