tangregulering_old

Tandregulering for overbid

Når vi analyserer din tandstilling, vurderer vi den både ud fra en funktionel og en æstetisk vinkel.
Vi analyserer, hvordan vi tilrettelægger behandlingen, så resultatet gavner hele dit ansigt, profil, læbefylde m.m.

 

Overbid.jpg

FØREFTER  

Voksne ses ofte med overbid. Dette skyldes at tænderne ikke er blevet korrigeret som barn og at vækstmønsteret af kæberne har været ugunstig i forhold til tandstillingsfejlen.
Det kan være kosmetisk skæmmende at have overbid som voksen. Desuden kan det give problemer med afbidning. Overbiddet kan blive forværret, idet der er en ustabil afstøtning af tænderne, som på længere sigt kan medføre spændingshovedpine.

Børn kan have små overbid på op til 6 millimeter, som kan formindskes i takt med at kæberne vokser og udvikles.
I nogle tilfælde ses der dog samtidigt et dybt bid i forbindelse med overbiddet. Det kan være så dybt, at fortænderne i underkæben bider på tandkødet i ganen.
Dette er en behandlingskrævende tandstillingsfejl, som kan medføre skader på vævet og tænderne, hvis biddet ikke rettes.

Visse overbid kan være ekstremt store hos børn, og det er yderst betydningsfuldt, at de behandles så tidligt som muligt. Dels kan det være vanskeligt for barnet at lukke læberne om de strittende fortænder og derved beskytte dem. Tænderne vil således være mere udsatte for traumer, dvs at kunne blive beskadiget og knække ved fald og sport.
Desuden kan underlæben blive ”fanget” under fortænderne og derved bevirke tænderne bliver presset yderligere frem.
Når et overbid behandles tidligt, er det desuden muligt at arbejde med væksten så behandlingen bliver så hensigtsmæssig og biologisk venlig som mulig.

Specialklinik for tandregulering

Østergade 15

5492 Vissenbjerg Fyn

Telefon 88 80 26 66

kontakt@tandcenter.dk