tangregulering_old

Tandreguleringsbehandling af voksne

Som voksen kan du også få rettet tænder, og behovet som voksen kan være meget forskelligt. Du har måske et kosmetisk behov for en korrektion af større eller mindre tandstillingsfejl. Måske er dine tænder blevet meget slidte på grund af din tandstillingsfejl, så du derved belaster dem uhensigtsmæssigt. Du kan også have været belastet af parodontose og mistet knoglefæste om tænderne, så de er vandret og du ønsker dette forbedret.
Din tandlæge har måske anbefalet dig en behandling med implantater, kroner eller broer, og du har måske brug for en korrektion af dine egne tænder, så din tandlæge kan placere din nye tanderstatning korrekt.

Hvis din tandstillingsfejl skyldes en større afvigelse i kæberne, kan det være nødvendigt med en operation i forbindelse med tandreguleringsbehandlingen. Dette skyldes at man hos voksne ikke kan arbejde med væksten på samme måde som hos børn.

Der er ingen øvre aldersgrænse for om du kan få rettet tænder såfremt du har et sundt tandsæt.

Vi kan tilbyde dig forskellige bøjletyper tilpasset dit individuelle behov og ønske, så din behandling bliver skånsom og mindst mulig kosmetisk generende.

Hos os kan vi behandle dig med tandbøjler, der er næsten usynlige. Der findes forskellige typer:

Eksempelvis usynlig fastsiddende bøjletype, gennemsigtige bøjleskinner og tandfarvede tandbøjler.
Klik for mere info.

Behandlingens varighed afhænger i høj grad af hvilken type tandstillingsfejl du har. Ligesom det er meget individuelt med hvilken hastighed tænderne kan flyttes. De fleste behandlinger varer mellem 15 og 24 måneder.
For at fastholde et godt behandlingsresultat skal tænderne fastholdes med holdebøjler i den nye position.
Holdebøjlerne består som oftest af en lille og ikke synlig tråd som limes på bagsiden af fortænderne og en aftagelig skinne til natbrug. Som regel nedtrappes brugen af holdebøjler, men når man får rettet tænderne som voksen skal man påregne en begrænset brug af holdebøjle livslangt for at sikre behandlingsresultatet.

Du er altid velkommen til at henvende dig for en uvildig rådgivning og høre om dine behandlingsmuligheder.

Specialklinik for tandregulering

Østergade 15

5492 Vissenbjerg Fyn

Telefon 88 80 26 66

kontakt@tandcenter.dk